Нина Николина прави етно-поп музика на световно ниво

Нина Николина обича да се променя. Изпълнителката още с предишния си албум "С отворени очи" доказа, че може да прави етно-поп музика на световно ниво. А парчето "Нека вали" беше едно от най-въртяните в радио ефира и дори й донесе номинация за най-добра изпълнителка на музикалните награди на телевизия ММ.

Сега Нина Николина се завръща с най-доброто парче в кариерата си до момента – "Ти". Песента е написана от Мага, текстът е на Гергана Турийска, а аранжиментът - отново на Мага. Песента излиза на макси сингъл заедно с няколко бонуса за истинските фенове на изпълнителката и ремикси. Сред бонусите в макси сингъла са споменатото вече "Нека вали", ремикс на "Прах" направен от Аналог Ег Бокс и две напълно нови парчета – "Ето" и "Вуду", които продължават етно-денс стилистиката, в която Нина Николина работи в момента. Текстовете и на двете парчета са написани от Руши Видинлиев, а музиката и аранжиментите са на Ретро. Основното вдъхновение за новите песни на Нина Николина идва от скорошното й увлечение към традиционния фолклор на екзотични страни и голямата й страст към българската народна музика. Музикалните критици са единодушни, че "Ти" е на световно ниво. Песента ще бъде издадена в началото на 2004 и в Скандинавия.

Сред другите изненади в макси сингъла е специален ремикс на "Ти" направен от City Project. Зад това име стоят Петър Илиев и Боби Цветков от радио "Сити", които освен по ремикси от няколко месеца работят и по собствена продукция. Денс версията на парчето ще намери място в сингъла, който ще излезе в края на месеца. Ремикс версията на песента също ще се сдобие съвсем скоро с видеоклип.

По телевизиите вече се върти видеоклипът на "Ти", в който участват Галя от "Сатен", водещата на "Елит" – Надя и професионалната балерина Илияна. Режисьор на видеото е Александър Моллов.

Досега Нина Николина има издадени четири албума: "Нина Николина" (1996), "Слънчоглед" (1999), "С отворени очи" (2001) и "Три тайни" (2003). "Ти" е първият сингъл в кариерата й.